The Zurich release has arrived! Interested in new features and functionalities? Click here for more

Poszukuje ServiceNow Developera do kilku h konsultacji

PiotrZ
Kilo Contributor

Cześć,

poszukuje osoby, która odpłatnie wprowadzi mnie w platformę w ciągu kilku spotkań online. Szykuje mi się projekt integracji zewnętrznego softu z Service Now i potrzebuje szybkiego overview od strony developerskiej.

Pozdrowienia,

Piotr

1 REPLY 1

The ITOM Bart
Tera Guru

Hej,

Chętnie bym usiadł wieczorem i pomógł, ale mam w umowie klauzulę o braku konkurencji 😞

Napisz tu ile możesz bez danych klienta, to pewnie ktoś podpowie jakieś ogólniki, wrzuci jakieś protip'y. 

Jaki to bedzie soft?

Co ma robić w ServiceNow (gdzie mają iść dane)?

Sprawdzałeś czy przypadkiem jakiś moduł już tego nie pokrywa, nie masz jakiegoś konwektora w pluginach na instancji lub w sklepie czy darmowy czy płatny https://store.service-now.com/ ?

Jaka będzie forma połączenia (REST/SOAP/JDBC/GraphQL itp.)?

Co ma inicjować połączenie (ServiceNow czy ten "soft")?

Czy dane mają lecieć tylko w jedną czy w dwie strony?

Jak często będą synchronizowane dane? (OnDemand / scheduled job/trigger na submit Catalog Item'u itp.)?

Jak Catalog Item to kto ma widzieć, kto będzie dawał aprobatę i czy będą jakieś automatyczne czy manualne taski itp. 

Kiedy (i czy) mają iść jakieś notyfikacje.

Przemyśl "Persony" czyli kto będzie odbiorcą/administratorem danych itp. - złożoność zależy od tego czy to będzie coś w formie Catalog Item'u czy na przykład aktualizacja CMDB.

Pozdrawiam!