The Zurich release has arrived! Interested in new features and functionalities? Click here for more

Problem z ACL w tabeli

Sara007
Tera Contributor

Hej, stworzyłam nową tabelę MyTable-16.04 i dodałam do niej trzy ACL:

1. Read- dla itil oraz itil_admin razem.

2. Write- jeden ACL dla itil_admin (current.active == true)  oraz drugi dla itil (current.assigned_to == gs.getUserID() && current.active == true)  

Ale nie działają. Do tabeli mogę wejść tylko jako admin, ale np. jako Abel Tuter z rolą itil to już w  ogóle nie widzę tej tabeli. Ktoś może podpowiedzieć co robię źle? Poniżej screeny.

READ:

Sara007_1-1713275671523.png

WRITE 1:

Sara007_0-1713275532738.png

WRITE 2: 

Sara007_2-1713275755047.png

WSZYSTKIE ACL, również te stworzone automatycznie, ale nieaktywne:

Sara007_3-1713275911922.png

6 REPLIES 6

The ITOM Bart
Tera Guru

Oj, jak "Snow" to nie to forum, bo "Snow" to jest narzędzie do Software Asset Managementu. ServiceNow to ServiceNow. 😉 

Swoją drogą jest konektor do spięcia Snow z ServiceNow.

Jeżeli piszesz tutaj, to zakładam, że nie masz żadnego seniora do pomocy czy mentoringu. Pisz, pytaj, od tego jest community żeby przy odrobinie dobrej woli ktoś podpowiedział, pomógł. Przyda się SNUG PL "ożywić". 

Jeżeli organizacja w której pracujesz daje ci dostęp do NowLearning'u, dużo rzeczy można się nauczyć samodzielnie ze szkoleń typu "on-demand" które przeważnie są darmowe (zależy od umowy z ServiceNow).

Zwykle zaczyna się od przygotowań pod certyfikat CSA (Certified System Administrator) żeby zapoznać się z podstawami zarządzania platformą (moim zdaniem najtrudniejszy/najbardziej wymagający certyfikat jaki robiłem), później zwykle zaleca się ITSM żeby zrozumieć procesy ITSM/ITIL dla IT Service Management'u a następnie przy ścieżce technicznej (albo zamiast ITSM) CAD (Certified Application Developer) gdzie obok innych typowych dla dewelopera aspektów, bardzo dobrze są wytłumaczone ACL'ki.

https://nowlearning.servicenow.com/lxp/

YouTube tez często jest dobrym źródłem wiedzy.

Sara007
Tera Contributor

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi 🙂 Niestety faktycznie trochę w  tym siedzę sama. I nie mam też dostępu do NowLearning'u, ogarniam temat głównie  z internetu i z czatem gpt. Z pewnością wróce tu jeszcze z pytaniami 🙂 Pozdrawiam!